Utro tænder denne lille ting

Tusser er sexede

1 af 1
 

Nogle synes, at tusser er taberagtige og skæmmende, andre at de mega frække.

Hvis din kæreste mener, at personer med tavtoveringer er sexede, er der en vis sandsynlighed for, at han eller hun tænker på at være utro.

Det er en mulig konklusion på en afstemning på det store utroskabssite Ashley Madison.

6 ud af 10 kvinder og mænd i afstemningen angav, at de tænder på tusser. Og kun hver femte har en kæreste, som har en tatovering, hvilket kan antyde, at de leder efter noget, de ikke har derhjemme.

Fire ud af to fortæller, at de synes, at tatoveringer er sexede, fordi personer, som har tusser, virker mere spontane og spændende. Halvdelen af de adspurgte tænker, at tatoveringer er personlige og udtryksfulde. Og en del tror også, at personer med tatoveringer er mere seksuelt eventyrlystne og sjovere.

Ashley Madisons hussexolog Tammy Nelson udtaler:

- Det kan godt være, at det ikke er tatoveringen i sig selv, som er tiltrækkende, for det er snarere, at den signalerer muligheder for ekstra spænding og ophidselse, som folk ikke får i deres forhold.

Kommunikationschef fra Ashley Madison supplerer:

- At lære en ny person af kende og finde ud af, hvad der gør vedkommende så speciel, er noget at det mest spændende ved en ny partner. Og tatoveringer gør den oplevelse endnu mere facetteret og interessant.

Videnskab
En mere videnskabelig undersøgelse fra 2013 er inde på nogle af de samme ting:

Tænker du 'billig tøs, hurtig sex', når du ser en pige med den karakteristiske amagerplade hen over lænden?

Så er du ikke alene.

Det fremgår i hvert fald af studiet publiceret i 'Archives of Sexual Behavior.'

Det handler om hvordan mænd ser på kvinder med tatoveringer. Tidligere studier har peget på, at tatovererede kvinder blev set som mindre attraktive, men mere seksuelt promiskuøse.

For at teste den teori i virkeligheden fik en gruppe kvinder en midlertidig tatovering over lænden, en anden gruppe fik ingen. Kvinderne skulle så ligge på en strand på maven og læse en bog.

Første eksperiment viste, at flere mænd henvendte sig til tatoverede kvinder end til de ikke-tussede, og de gjorde det hurtigere.

Det andet eksperiment pegede på, at mændene mente, de havde større chance for at få en date og få sex med en tatoveret pige.

Set i evolutionspsykologisk perspektiv er forklaringen på dette forhold, at kvindens tatoveringer (ligesom sminke og tøj) er en måde, hvormed hun fremhæver sin seksuelle attraktionsværdi (i forhold til konkurrenterne). Ifølge samme teori er mænd tilbøjelige til at gå efter kvinder, der er seksuelt modtagelige - hvilket en tatovering således ses som et tegn på.

Med andre ord: Kvinden får en tatovering for at gøre sig sexet for mænd - mænd går efter en tatoveret kvinde, fordi hun signalerer, hun er frisk med den.

Forskeren bag studiet Nicolas Guèguen påpeger på den baggrund, at mænd kan risikere at misforstå tatovererede kvinders signaler Og derfor håber han, at fremtidig forskning kan belyse, om mænds forestillinger om tatoverede kvinders seksuelle adfærd bygger på stereotyper eller på faktiske erfaringer.