Tina, 28, til sexologen: Jeg vil åbne mit forhold

'Den er det frække ved tanken om, at jeg kan være sammen med en tilfældig lækker fyr, hvis nu jeg skulle få lyst,' skriver Tina

1 af 1
 

Sexbrevkassen er vores nye tiltag her på side6.dk. Det er sexolog og parterapeut Bastian Larsen, der vil forsøge at hjælpe danske mænd og kvinder, som har problemer med sex&samlivet.

Dette brev er fra en kvinde med det problem, at hun gerne vil leve i et åbent forhold:

Hej Bastian
Jeg har været i et forhold med min kæreste i tre år, og han er rigtig dejlig, og vi har det godt sammen. Men jeg kan mærke, at jeg savner at flirte og være sammen med tilfældige fyre, når jeg er i byen.

Det er ikke fordi, jeg savner sex, for det har vi en masse af, og det er jo altid meget bedre end halvfuld sex i byen med en fremmed. Men det er nok mere det frække ved tanken om, at jeg kan være sammen med en tilfældig lækker fyr, hvis nu jeg skulle få lyst.

Nu er jeg ikke selv specielt jaloux, tror jeg i hvert fald. Så jeg tænker, at det ville være fair nok, hvis vi begge to lukker op for at være sammen med andre.

 Men jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal få det sagt på en måde, sommin kæreste ikke flejner fuldstændigt ud.

Har du et godt råd der?

Hilsen Tina, 28 år

 

Hej Tina
Det er et stort skridt at tage, men flere og flere par begynder at lukke op for deres forhold, og det kan godt lade sig gøre at leve på den måde, hvis man har styr på kommunikationen og er ærlige overfor hinanden hele vejen igennem. Også når det er ubehageligt.

Første skridt er nok at tage snakken med din kæreste, og med mindre han er et meget usædvanligt menneske, så bliver han nok lidt usikker på at høre dig sige, at du har lyst til at være sammen med andre.

Så det skal serveres helt rigtigt.

Start med at fortælle ham, hvad det handler om for dig. Hvilket betyder at du først skal være helt sikker på, hvad det er, det handler om for dig: Du siger, at du godt kan lide at flirte, så hold dig til det. For der er stor forskel på at have friheden til at flirte, når du er i byen med veninderne, og så starte en netdating profil op f.eks.

Men begynd måske et andet sted. Snak om fantasier, dine og hans. Snak om det her med at være tiltrukket af andre. Tag gerne snakken over flere omgange. Overvej hvordan du kan gøre det til at projekt, der giver jeres forhold noget, for ellers kan det meget let gå hen og blive noget, der undergraver jeres intimitet og fællesskab.

Hvis du skal tale til din kærestes fantasi, så snak måske lidt om, at det kunne være frækt at forestille dig ham sammen med en anden kvinde. Hvis altså det kunne være frækt. På den måde inddrager du din kæreste og gør det til noget fælles.

Og det skal det helst være, hvis det skal fungere i længden.

Det kan også være, at det er noget, din kæreste har tænkt over. Han har i hvert fald helt sikkert fantaseret om at være sammen med andre kvinder, men der er langt derfra til at snakke åbent om det.

Og det er rigtigt vigtigt at få snakket faldgruberne igennem, inden I springer ud i det, også så du selv mærker efter, hvordan det føles, når din kæreste taler om at være sammen med andre kvinder.

Tag små skridt ad gangen, for hvis I først er gået for langt, så kan man ikke tage det tilbage igen. Men hvis det bliver håndteret rigtigt, så kan det være utroligt givende for et forhold.

Held og lykke

Bastian Larsen er sexolog og holder foredrag og workshops om det moderne kærlighedsliv.

Han har en baggrund fra kommunikations- og mediebranchen og har beskæftiget mig med parforhold, sex og samliv, siden han var 21. I dag bor og arbejder han som sexolog, parterapeut og kærlighedscoach på Islands Brygge midt i København, hvor hans klinik også ligger.

Der kan være mange grunde til at tale med en parterapeut eller sexolog. Man kan måske have lyst til et parforholds eftersyn, at udvikle erotikken i sit kærlighedsliv, eller du føler måske, at du sidder fast i et dårligt mønster, som du har brug for at komme ud af.

Det kan være små forandringer eller store drømme, men det sværeste er altid at tage det første skridt.

Læs mere om Bastian Larsen her

Har du et spørgsmål om sex, om kærlighed, om lyster og laster, så skriv til Bastian på: bastianlarsen@hotmail.com

Se også: Linda, 43, på kærestejagt: Skal jeg droppe mit swingerliv?  

Se også: Anita, 32: Kæresten er bange for min lyst til pigesex  

Se også: Brev til sexologen: Tænder kun på håndværkersex