Skal du med til nøgen-yoga?

Det må være svært at fokusere på sine øvelser

1 af 1
 

Har du tit spekuleret over, at nogle af de der yoga-stillinger jo nærmest er oplagt til sex? Så er det nok ikke nøgen-yoga, du skal med til. For så får du svært ved at fokusere på undervisningen. I øvrigt har verdens eneste instruktør i nøgen-yoga kun klasser for kvinder. Men rent privat kunne det jo godt være noget, I kunne lave om på.

Ifølge hende selv er australske Rosie Rees den eneste yoga-instruktør i verden, der afholder klasser i nøgen-yoga for kvinder. Vi har ikke undersøgt det, men vi tvivler på, at det kan være rigtigt. Hun tror heller ikke selv på det: ”Jeg kan ikke fatte, at ingen andre har tænkt på det før”, har hun fortalt til Ekstra Bladet.

Kvinder skal acceptere deres egne krops fejl
Det handler selvfølgelig om alt det der med kvinders trang til at befri sig selv for deres evindelige perfektionisme omkring og samtidige fordømmelse af deres egen krop. Nu får de nemlig mulighed for at finde ud af, at andre kvinders kroppe også har småfejl hist og her. Surprice! Surprice!

I løbet af yoga-timen kan de se ved selvsyn, at alle andre også har deres at døjes med. Og med de stillinger som yoga foregår i, får de jo nok set alle hjørner og kanter på de andre i løbet af sådan en time.

Ja, der er nok et par stykker af os, der gerne ville være med på en kigger…

Kun for kvinder
Men indtil videre giver Rosie Rees ikke timer med miksede hold. Ja, faktisk holder hun sig udelukkende til at undervise kvinder. Og det har hun ingen planer om at lave om på.

Årsagen er jo nok den gode gamle med kønnenes kemi. For sådan en gang nøgen-yoga kan med garanti få safterne til at stige blandt deltagerne. Nok især på herresiden. Bare se, hvor galt det kan gå.

Du kunne naturligvis også høre hende derhjemme – hvis hun går eller har gået til yoga – om hun kunne vise dig nogle af de stillinger der. Så kunne I holde jeres egen time i nøgen-yoga. Men det ville jo nok ende på samme måde.