Single? Undgå disse datingfejl

Kender du alle syv moderne datingudtryk?

1 af 1
 

Livet som aktiv dater kan være en kamp: Først skal man finde en, man kan matche med på sin foretrukne app, så skal man gennem pinsomme og akavede kaffemøder, og dernæst trækkes igennem et virvar af mærkelig måder, som folk bruger for at vise deres (manglende) interesse.

Folkene på en af de mest populære datingapps, Happn, som matcher folk ud fra, om de har været samme sted, har lavet en liste over de mest udtryk i moderne dating - ghostning, pocketing, orbiting etc. De fleste er nogle, du burde undgå, for de er dårlig stil.

1. Pocketing -  datingen kører på skinner, og du er forelsket. Men hvordan kan det egentlig være, at du aldrig er blevet præsenteret for venner eller familie? Du er formodentlig blevet parkeret i lommen. Også kaldet ”pocketing”.

2. Orbiting - du er blevet ”ghostet”, men den pågældende person strejfer stadig rundt i dine sociale kanaler. Du får likes og kommentarer, men bortset fra det er jeres personlige forhold helt dødt. Orbiting indebærer, at man kredser om noget. Den, du har datet, kredser ganske enkelt stadig om dig på de sociale medier, uden at I har anden kontakt.

3. Phubbing - under en samtale mærker du, hvordan din date flytter din opmærksomhed fra dig til telefonen. Du er blevet udsat for Phubbing. Det er et ord, der er sammensat af de engelske ord ”phone” og ”snubbing”, der betyder ignorere.

4. Submarining - et udtryk for, når nogen, du har haft kontakt med, lige pludselig afslutter al kontakt. Hvorefter de genoptager den og lader som om, intet er sket. På samme måde som en ubåd, der forsvinder, hvorefter den dukker op til overfladen igen.

5. Monkeying - En person, der kaster sig mellem forhold. Begrebet stammer fra aber, der svinger sig i lianer. På nøjagtig samme måde svinger vedkommende sig fra forhold til forhold uden at blinke.

6. Spørgsmålsstrejke - et nyt ord fra 2016, der handler om at holde op med at stille spørgsmål til sin date. Stadigt flere kvinder har lagt mærke til, at de har en tendens til at være den aktive part i heteroseksuelle samtaler. En løsning på dette er at spørgsmålsstrejke.

7. Zombieing- når en eks pludselig kontakter dig, og du kastes tilbage i en følelsesstorm, som en zombie.

Eugénie Legendre, global kommunikationsansvarlig hos happn, kommenterer listen:

– Mobildating er en forholdsvis ny måde at møde mennesker på. Datingapps har dog ikke forandret vores reelle adfærd, men snarere stedet, hvor vi mødes. Tidligere har det været mest almindeligt at møde en potentiel partner gennem familie, venner eller kolleger. I dag sker det i stigende grad digitalt. Men den måde, vi opfører os på over for hinanden i apperne, adskiller sig ikke markant fra det virkelige liv.