Sexlegetøjet der ikke ville være sexlegetøj

Historien om Hitachi Magic Wand er kendt af de fleste. Udviklet til især skulder- og nakkemassage i slutningen af 1960’erne gik det kraftige massageapparat sin sejrsgang blandt datidens rødstrømper med et noget andet formål. Næste 40 år senere blev producenten tøsefornærmet og i dag er Magic Wand en kategori i sig selv i enhver sexbutik.

1 af 1

Annonce:

 


Sexindustrien rummer mange gode historier, men ingen så besynderlig og modvillig som den om Hitachi’s Magic Wand. Den blev lanceret for snart 50 år siden d. 25. april 1968 og var beregnet til at løsne muskelinfiltrationer i nakke, skuldre og lænd med nogle særdeles kraftige vibrationer.


Den var ikke gået uden rødstrømperne

Det var det elektriske massageapparat ganske god til, men især den amerikanske kunstner Betty Dodson optrådte som fortaler for at bruge det kraftige massageapparat et helt andet sted. Hun var en af underviserne i ”The Sex-positive Movement”, der giv varmt ind for seksuel frigørelse for kvinder og holdt velbesøgte masturbationsseancer rundt om over hele USA.

Det var i starten af 1970’erne og 4 år inde i årtiet røg salget af Magic Wand for alvor i vejret. Her gav Dodson meget præcise instruktioner i, hvordan tryllestaven kunne bruges til intimmassage i hendes bog ”Liberating Masturbation”.

Det bedste var, at man ikke behøvede at komme i en snusket sexbutik for at købe Magic Wands. De solgte dem nemlig slet ikke.


Magic Wand og Samantha Jones

Så blev der lidt stille om Magic Wand frem til 2002. I hvert fald sådan i den brede offentlighed. For hjemme i soveværelset blev Magic Wand nok oftere brugt mellem benene end i nakken, på skuldrene og til lænden.

Men i 2002 kom Sex and the City og den legendariske scene, hvor Samantha Jones vil have byttet sin Hitachi Magic Wand. Den scene første til, at salget af Magic Wands røg helt gennem taget. Samtidig fik sexlegetøjsindustrien øjnene op for den kraftige vibrator og snart var der masser af produkter på markedet, der mindede fælt om originalen. Magic Wand var blevet en selvstændig kategori af sexlegetøj.


Hitachi stopper produktionen

Alligevel skulle der gå næsten 11 år fra Sex and the City og næsten 40 år fra Dodsons bog, før Hitachi reagerede på den noget uventede anvendelse af deres massageapparat.

I 2013 indstillede de produktionen, fordi de ikke ville slås i hartkorn med sexindustrien. 2 år senere startede de dog produktionen igen, blot uden Hitachi navnet. Så skal du købe den ægte vare i dag, skal du kigge efter navnene ”Original Magic Wand” eller ”Magic Wand Original”, der hvor du handler.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere