Sex eller penge! Hvad har du sværest ved at tale om?

For mange danskere er det næsten mere grænseoverskridende at tale om penge end om sex. Tit kommer pengene også lige så meget på tværs som forskellige lyster og tilgange til sex i et parforhold. Penge kan også hurtigt skabe splid i venneflokken og familien, når middagen skal betales eller gaverne skal købe sammen. Hvad er det mest sprængfarlige emne for dig at tale om?

1 af 1

Annonce:

 

 

Sex eller penge! Eller er det sex og penge? For nogen tænder jo netop på rigmænd, der kan forkæle dem eller har sex med deres sugardaddy udelukkende for pengenes skyld. Men det er ikke det emne, vi skal ind på i denne artikel.

Nej, det handler mere om vores lyst til at tale om vores penge og hvordan vi opfører os med dem, når vi er sammen med andre. For herhjemme er penge nemlig lige så tabubelagt at tale om, som hvilken sexstillinger du og din partner dyrker hjemme i dobbeltsengen. Ja, hvis ikke pengene faktisk er et mere grænseoverskridende emne.


Det kan så nemt misforstås

Det starter allerede, når vi kommer til at tale om, hvad vi får i løn. På mange arbejdspladser er det ligefrem skrevet ind i ansættelseskontrakten, at det er forbudt at tale med kollegaerne om løn. Det sætter folk i et mærkeligt tomrum, hvor alle tror, de andre får mere end dem selv. I Norge er det helt anderledes. Der kan du slå både kollegaers, chefens og direktørens løn op. Der er ikke noget hemmelighedskræmmeri.

Snakker I om jeres løn til familiesammenkomsten eller når du mødes med vennerne, kan det nemt ende med at blive misforstået eller så splid imellem jer – og det kan opfattes vidt forskelligt blandt de tilstedeværende rundt om bordet. For enten synes de, at du praler eller også tænker de ”Ha, får han ikke mere end det”. Og selv lægger du nok oftest et par tusinde kroner oven i månedslønnen, for at du ikke skal virke for dårligt lønnet i forhold til de andre.

Problemet kommer så 10 minutter senere, når I skal dele regningen og du måske ikke er helt villig til at betale din andel, sådan som de andre forventer det. Er du derimod flot, og tilbyder at betale det hele, er du bare en forbandet pralerøv – men de andre protesterer sjældent, hvis du giver. Så de bliver nemt til nasserøve i din optik.


Penge kan lige så nemt afspore parforholdet som sex

Når I skal til at flytte sammen, kan det være grænseoverskridende at får talt om den økonomiske side af sagen. Det kommer oftest først længe efter I har lært hinanden at kende seksuelt. For skal I have fælles økonomi, ender I jo med at stå fuldstændigt nøgne over for hinanden. Det er meget nemmere at gøre, når det kommer til sex.

Samtidig er der heller ikke meget ved at leve i et parforhold, hvor alle pengene er væk, så snart de faste udgifter er betalt hver måned. Eller i et forhold, hvor den ene tjener meget mere end den anden. Det skaber hurtig en ubalance mellem jer og kan afføde mange diskussioner, når der skal indkøbes gaver eller bestemmes feriemål.

Så på mange punkter er penge næsten mere besværlige at have med at gøre end sex. I hvert fald er begge dele lige vigtige for os. Og der er næsten altid en af delene, der driller.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere