Se med, når japanerne holder penisfestival

Det kan lyde som en aprilsnar, men den er god nok. Hvert år først i april, holder den japanske by Kanamara kort og godt penisfestival. Det er en voldsom populær byfest med masser af penisprocessioner, masser af mennesker og fest og farver

1 af 1

Annonce:

 


De er skøre, de japanere! Man kan lige høre Obelix for sig, når man ser med på videoen herunder, hvor tusinder af japanere går i procession gennem byens gader med den ene kæmpefallos efter den anden. Når man tænker på, hvor tilknappede og generte japanerne ellers er omkring det seksuelle, må stemningen under den store penisfestival i byen Kanamara på det nærmeste betegnes som særdeles løssluppen.

Byen ligger mellem Tokyo og Yokohama i nærheden af Kawasaki City på den japanske østkyst. Se selv med på videoen herunder og læs mere om den kombinerede frugtbarhedsfestival og byfest efter videoen.

Gammel frugtbarhedsfest
Selv om det ser meget løssluppent og moderne ud, er der faktisk tale om en meget rituel frugtbarhedsfest, der fejrer forårets komme og at det er på tide at skabe nyt liv. Festivalen har rødder 2000 år tilbage, men det var først for omkring 200 år siden, at kvinder fra de mange bordeller rundt om i Japan, begyndte at komme til byen og bede om helbredelse for deres kønssygdomme og bede om ny frugtbarhed.


Festivalen er dog først startet i nyere tid. Den første procession gik gennem byen i 1977. Her gik 10 personer rundt gennem byens gader ved midnatstid med templets fallosstatue for at fejre forårets og frugtbarhedens komme.

Fra religiøs fest til folkefest
Med tiden startede processionen tidligere og tidligere på aftenen og det tiltrak flere og flere mennesker. Det fik arrangørerne til at flytte hele optoget til om dagen og så gik det for alvor stærkt og udviklede sig til den folkefest, det er i dag.

Screenshot: Youtube
Mange af de fallosser der bæres rundt på store opsatser i byen, ser ud til at være flere hundrede år gamle. Hvor det nok også er tilfældet med den fallos, der står i byens tempel, er de fleste af de fallosser, der bæres rundt i byen i dag af nyere dato. En af de nyeste parade-fallosser er lavet af lyserød plast og silikone og bæres rundt af folk fra de japanske organisationer for transvestitter og bøsser og lesbiske.

Lige præcis denne fallos ser mange af byens indbyggere skævt til, fordi den bringer kønspolitik og ”moderne problematikker” ind i en ellers meget religiøs festival. Samtidig er den store lyserøde fallos en af de mest fotograferede og den, der har fået mest omtale i nyhederne.

Næsten ukendt i hjemlandet
Den store fallosparade og de mange forskellige optrin er i særdeleshed et særsyn i det japanske bybillede. Så det er ikke underligt, at det trækker masser af turister til byen på og omkring dagen, hvor penisfestivallen står på.

Der er dog ikke tale om japanere fra andre byer. For selv om penisfestivallen i Kanamara er en af de mest kendte japanske festivaler uden for landets grænser, er den næsten ukendt i hjemlandet. End ikke byens lokale avis omtaler festivalen.

Screenshot: Youtube
Det er den japanske tilknappede holdning til sex, der spiller ind. Men på selve festivalen er den slet ikke til at spore og skulle det virke chokerende på japanerne, så lader de sig ikke mærke med det. Her er boder, der sælger de mest utrolige fallosformede ting. Der er souvenirers i alle afskygninger, spiselige fallosser, slikkepenisser og hvad har vi ikke lige.

Foran byens togstation står der en kæmpe fallos, hvor helt unge japanske piger lader sig fotografere siddende over skrævs eller liggende på den store penis. Men det er næppe billeder, der bliver delt på de sociale medier. De ligger godt og sikkert gemt på mobilen. Jo, Japan og japanerne er på mange måder et modsætningsfyldt samfund.

Kunne du tænke dig at komme til penisfestival i Kanamara, er det ved at være oppe over. Festivalen hedder Kanamara Matsuri på japansk og afholdes i år allerede den 2. april

 

Seneste 6-nyt

Hent flere