Sådan var straffen for analsex og voldtægt i middelalderen

Havde moderne mennesker levet i middelalderen, havde vores seksualitet og sexliv generelt sikkert indbragt os endog særdeles voldsomme straffe. Dengang var kvinden mandens ejendom og mandens sæd måtte ikke gå til spilde. Den skulle kun bruges på at befrugte den kvinde, han havde giftet sig med.

1 af 1

Annonce:

 

 

Ikke alt var meget bedre i gamle dage. Slet ikke på den seksuelle og parlivsmæssige front. Her var der streng justits, og det eneste formål med at dyrke sex var forplantning. Det var kirkens regler, der dannede præcedens på den front og andre seksuelle aktiviteter end samlejet var utænkelige.


Manden fik erstatning, hvis konen blev voldtaget

Kvinden blev betragtet som mandens ejendom på linje med en ko, en hest eller et andet husdyr.  Blev hun voldtaget, modtog manden derfor erstatning fra voldtægtsmanden.


Du skulle ikke gå og sjatte med din sperm

Spild af mandens sæd var strengt forbudt. Så onani var utænkeligt og blev han fanget i at spilde sin sæd på andre kvinder end hende derhjemme, blev han begravet levende.


Homoseksualitet blev straffet med døden

Ville man ikke forplante sig gennem seksuel omgang med det modsatte køn og spildte en mand i stedet sin sæd på samvær med sit eget køn, blev han straffet med døden.


Årsagen til skilsmisse skulle kunne bevises

Ville man skilles, skulle der være en grund. For kvinden kunne det være, at manden var impotent. Det skulle dog kunne bevises. Derfor måtte manden stille op til berøring af hans penis af storbarmede kvinder og ville den ikke op at stå, var den god nok. Så kunne hun blive skilt.


Onani blev sidestillet med utroskab

Blev en ægtemand grebet i onani, kunne han risikere, at det blev sidestillet med utroskab. Dog slap han oftest for at blive begravet levende, men kunne risikere piskestraf i visse egne af landet. Andre steder kunne han nøjes med en alvorlig snak med præsten.


Hvordan ville middelalderens lovgivere have reageret på sexlegetøj?

Sexlegetøj har eksisteret til alle tider og sikkert også i middelalderen. Men der ville næppe være blevet set på det med milde øjne, hvis det var blevet opdaget.

Endnu være ville det sikkert være, hvis der var tale om analt sexlegetøj som f.eks. anal plugs og lignende remedier til brug i ”det forkerte hul”.

Sandsynligvis finder vi aldrig ud af datidens syn på sexlegetøj. Ingen af lovovertræderne har sikkert overlevet til at fortælle eftertiden om det.
 

Seneste 6-nyt

Hent flere