Sådan kommer I over sextørken

Er der blevet lige lovligt langt mellem knaldene i jeres forhold eller er I helt holdt op med at have sex? Hvad skyldes det og betyder det, at I måske bør gå hver til sit? Eller kan I få gang i sexlivet igen. Her får du 7 spørgsmål, der måske kan give jer svar på årsagen til sextørken.

1 af 1

Annonce:

 

 

Er der udbrudt sextørke i jeres forhold? Eller er det efterhånden så længe siden, I har været sammen sidst, at det med rette kan hævdes, at I er holdt op med at dyrke sex sammen?

I så fald er det næppe noget I taler om. Ikke fordi I måske ikke har lyst til at tale om det og finde ud af, hvad der er årsagen. Men tit kan det være meget svært at tage snakken. Endnu oftere risikerer I, at det der skulle være en forløsende snak, der bragte jer tilbage på banen igen, ender med at blive et kæmpeskænderi, der måske fortsætter over flere dage.


Sextørke behøver ikke skyldes utilfredshed med forholdet

Oftest skyldes den manglende sex ikke noget, som har med jeres respektive præstationer på lagnerne eller jeres forhold at gøre. Det er ikke nødvendigvis manglende lyst til den anden eller utilfredshed med det sex i havde, som er årsag til sextørken.

Det er heller ikke sikkert, at det er noget din partner har lyst til at gøre noget ved nu og her. Hun har det måske meget godt uden sex, f.eks. fordi hun befinder sig i et stressende job, så hun ikke har overskud til sex. Er det tilfældet skal du ikke presse hende eller forsøge at få hende til at føle dårlig samvittighed over det. Det vil først for alvor skabe problemer. Giv plads og slap af. Det kan være svært, men er en mere sikker vej at gå.


Den svære gordiske knude

Er der ingen tegn på, at sextørken løser sig af sig selv, er du nødt til at få løsnet op for den gordiske knude af andre veje – hvis det da vel at mærke går dig på, at I ikke sex. For selvfølgelig findes der da masser af sites med pornofilm på nettet, men den ægte vare er nu ikke at foragte.

Her kunne en udvej være at give hinanden et lille spørgeskema, der indeholder en række spørgsmål, som gerne skulle få jer videre eller gøre det muligt for jer at kommunikere sammen om jeres sextørke, uden det ender i et skænderi.

Spørgsmålene skal være åbne – altså ikke multiple choice – og neutralt formulerede. I stedet for at skrive svarene, kan I også indtale dem på en lille video på mobilen, som I så kan sende til hinanden.

Spørgsmålene kunne f.eks. lyde noget i retning af:

  • Hvilke gode, positive minder har vi om vores sexliv sammen?
  • Hvad kan vi ændre, så vi får lyst til sex igen?
  • Hvad kan vi gøre anderledes allerede i dag?
  • Hvad har du brug for uden for sengen for at få mere lyst?
  • Hvad kan jeg gøre for, at du får mere lyst til mig igen?
  • Hvordan kan vi skabe mere tid til at være kærester sammen?
  • Hvad kunne du ønske dig, at vi gjorde sammen, når vi skal have sex igen?

Selv om der måske er nogle mere direkte spørgsmål, du kunne tænke dig at få på listen, skal du lave være med at tilføje dem. For er der den mindste tone af anklage i dem, kan det nemt ende galt.

Men vil I stadig hinanden og har I stadig lyst til at have sex sammen, så prøv at besvare disse 7 spørgsmål og giv nogle ærlige svar. Det kan meget vel være vejen frem til at få gang i sexlivet igen.
 

Seneste 6-nyt

Hent flere