Sådan får du bedre forspil

- Hvorfor er mænd så dårlige til forspil? spørger 32-årig kvinde vores sexolog

1 af 1
 

Sexbrevkassen er vores nye tiltag her på side6.dk. Det er sexolog og parterapeut Bastian Larsen, der vil forsøge at hjælpe danske mænd og kvinder, som har problemer med sex&samlivet.

Dette brev er fra en kvinde med det problem, at hendes mænd er enormt dårlige til forspil:

Hej Bastian
Jeg har lige et spørgsmål, som jeg ved, at mange af mine veninder også sidder med. Hvorfor er mænd så dårlige til forspil? Jeg har været sammen med en håndfuld fyre som kærester gennem flere år og en del flere til engangsknald. Og jeg tror, at ud af alle dem var der én fyr, der virkelig var god til forspil. De andre var enten halvdårlige, virkeligt dårlige eller prøvede overhovedet ikke.

Nu er jeg i et forhold igen, og efter et år sammen må jeg konstatere, at jeg virkelig ikke har tålmodighed til en fyr, der ikke kan finde ud af forspil.

Hvorfor forstår mænd overhovedet ikke kvinders underliv? Det er, som om de overhovedet ikke forstår, hvordan det fungerer eller hvad der skal til? Det burde bare være en del af deres uddannelse fra starten, synes jeg nok.

Bolette, 32 år.

Hej Bolette
Jeg har et spørgsmål til dig allerførst. Har du snakket med nogle af dine kærester om, hvad du godt kan lide som forspil?

Det er nok grundlæggende den fejl, jeg oftest hører om som sexolog, når jeg snakker med par og singler, hvis sexliv har problemer. De fleste kvinder er, sært nok, meget dårlige til at fortælle, hvad de har brug for. Og tit hænger det så også sammen med, at de ikke er helt sikre på, hvad de egentligt har brug for.

I tak med ligestillingen gennem de sidste 40 år, hvor det er blevet acceptabelt at kvinder også kræver god sex, er det desværre ikke gået så godt med at tage ansvaret for sit eget sexliv.

De fleste kvinder må gerne i dag sige, hvad de har brug for seksuelt, men det gør de ikke. Der er desværre stadig en sær forventning om, at sexlivet er mænds ansvar. Også kvindens sexliv.

Så her er en vigtig pointe: Uanset dit køn, så er dit sexliv dit eget ansvar.

Du er den eneste, der ved, hvad du har brug for, og du er den eneste, der kan nå derhen, hvor du har brug for at være og få det ud af dit sexliv, som du har brug for. Så i stedet for at være sur på dine kærester, så gå i gang med at finde ud af, hvad du har brug for, og så fortæl dine kærester det.

Ingen kan tankelæse, og hvad kvinder og mænd har brug for seksuelt er fuldstændigt forskelligt fra person til person og ikke kun fra køn til køn.

Der er ingen grundregel eller ”sådan skal det være” princip. Alle har brug for noget forskelligt, og den eneste måde, man får det, man ønsker, er ved at være bevidst om det og melde det ud til sin partner. Det skal selvfølgelig gøres på en god måde, så det ikke lyder anklagende og nedladende.

Men mit korte råd til dig, Bolette, er, at hvis du vil have noget særligt fra din kæreste, så bed om det.

Hilsen Bastian

Bastian Larsen er sexolog og holder foredrag og workshops om det moderne kærlighedsliv.

Han har en baggrund fra kommunikations- og mediebranchen og har beskæftiget mig med parforhold, sex og samliv, siden han var 21. I dag bor og arbejder han som sexolog, parterapeut og kærlighedscoach på Islands Brygge midt i København, hvor hans klinik også ligger.

Der kan være mange grunde til at tale med en parterapeut eller sexolog. Man kan måske have lyst til et parforholds eftersyn, at udvikle erotikken i sit kærlighedsliv, eller du føler måske, at du sidder fast i et dårligt mønster, som du har brug for at komme ud af.

Det kan være små forandringer eller store drømme, men det sværeste er altid at tage det første skridt.

Læs mere om Bastian Larsen her

Har du et spørgsmål om sex, om kærlighed, om lyster og laster, så skriv til Bastian på: bastianlarsen@hotmail.com

Se også: Ung mand til sexologen: Er ikke så god god i sengen som eks'erne

Se også: Anita, 32: Kæresten er bange for min lyst til pigesex

Se også: Alma, 26: Jeg har lavet for meget hjemmeporno