Sådan dyrker du sex med en, der har herpes

Herpes på kønsorganerne er en udbredt kønssygdom blandt danske voksne. Hvis du kommer hjem med en partner, der har herpes, er der her nogle gode råd til, hvordan I alligevel kan få en god aften i sengen.

1 af 1

Annonce:

 

 

Det er altid lidt nedtur, når du har mødt en lækker kvinde i byen, som du tager med hjem. Når I så kommer hjem og skal til at kaste jer over hinanden, fortæller hun sørme, at hun har herpes – og måske er det ikke herpes omkring munden, som hun taler om. Eller også opdager du det ved selvsyn, når du først har fået pillet kludene af hende.

Det behøver dog ikke at sætte en stopper for, at I kan hygge jer sammen på lagnerne. Det handler bare om, at I tænker jer om. Women’s Health har skrevet en god guide om emnet, som vi har taget udgangspunkt i.
 

Brug kondom

Faktisk er sandsynligheden for, at du ender op med en partner med herpes for en nat eller for livet, ret stor. Det er nemlig en ud af fem voksne i Danmark, der har herpes på kønsorganerne.

Herpes smitter ved hud til hud kontakt. Mange forbinder herpes med forkølelsessår, men du kan ikke være sikker på, at der er et synligt sår. Området der er inficeret, smitter nemlig også, før der kommer et sår. Der er derfor ikke andet at gøre end at tage et kondom på. På den måde kan I mindske smitterisikoen drastisk.
 

Vær opmærksom i forhold til oralsex

Herpes kan godt smitte via oralsex. Så hvis du er sammen med en kvinde, der har et forkølelsessår ved munden, er det altså en god ide at springe oralsex over den aften. Det samme gælder, hvis du vil give oralsex til en kvinde, der har herpes på kønsorganerne. Så kan det nemlig også smitte dig.
 

Brug fingrene

I kan altid bruge fingrene, hvis det endelig er. Men igen skal I være opmærksomme på, at herpes faktisk også kan smitte via fingrene. Hvis du har pirret hende med fingrene, og hun har herpes i skridtet, skal du lade være med at gnide dig selv i øjnene eller klø dig om munden bagefter. Det kan nemlig også smitte.
 

Lad være med at være bange

Der er dog ingen grund til ikke at kaste dig ud i at have sex med en, der har herpes – lige meget hvor det er henne. Så længe I bare tager jeres forholdsregler, kan I sagtens have en rigtig god aften i sengen alligevel.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere