Sådan ændrer dit sexliv sig med alderen

Er du ung, har du meget at glæde dig til

1 af 1
 

Er du en erfaren herre og har fået lidt alder? Så vil du kunne nikke genkendende til meget af det, vi skriver i denne artikel. For dit sexliv ændrer sig med alderen, og der er både op- og nedture undervejs.

Det er med sex som med alt andet her i livet. Det ændrer sig med alderen – og undervejs er der både højdepunkter og bølgedale, som du og din partner skal igennem. Er du klar til at tage turen?

Sex i 20’erne
Sex bliver bedre og bedre op gennem 20’erne. Efterhånden som du får mere og mere erfaring, og får prøvet flere forskellige sexpartnere, lærer du nye ting om din egen seksualitet. Samtidig bliver du bedre til at læse, hvad de er, din partner ønsker sig i situationen.

Så sex i 20’erne er ren optur for de fleste.

Sex i 30’erne
Når du kommer ind i 30’erne, er du som regel i et fast forhold, og begynder at fåbørn. Graviditeter, børnene, hverdagen og alle gøremålene i dit liv gør det til en konstant udfordring at dyrke sex.

Der er konstant noget at tage hensyn til, og noget uventet der kommer i vejen. Så sex i 30’erne er et konstant forhindringsløb. For nogle mænd bliver deres faste pornosite ligefrem deres mest trofaste sexpartner.

Sex i 40’erne
I løbet af 40’erne er ungerne blevet så store, at de er blevet mere selvhjulpne. Og de fleste af dem er allerede flyttet hjemmefra.

Det giver jer en fantastisk periode, hvor der atter er tid til mere sex. Samtidig er det lige før kvinden går ind i overgangsalderen, og her får hun oftest mere lyst til sex. Så her er et ”golden moment of opportunity”, som I skal sørge for at udnytte, inden I begynder at få børnebørn og overgangsalderen tager over.

Sex i 50’erne
For de fleste er sex i 50’erne endnu en bølgedal. For med børnebørn der regelmæssigt sover hos jer og hendes problemer med overgangsalderen, bliver det så som så med sexlivet. Måske løber I også ind i nogle livsstils- eller aldersbestemte sygdomme, der for en tid sætter sit præg på jeres samliv.

Sex i 60’erne
For nogle er sexlivet næsten helt dødt, når de kommer ind i 60’erne. Men for de fleste genfinder de glæden ved sex igen. Især kvinden, fordi hun nu er vel over sin overgangsalder. Mens du, min ven, kan blive udfordret på potensen og prostataproblemer. Men for de fleste er sexlivet i 60’erne meget bedre, end det var da de var 10 år yngre.

Tyve års cyklus
Som du kan se, tegner der sig et tydeligt bølgemønster med op- og nedture på sexfronten gennem hele livet. 20’erne, 40’erne og 60’erne er opturene. 30’erne og 50’erne er nedturene.

Helt så firkantet er det dog næppe for alle, og selv under nedturene er der gode oplevelser i vente. Så nyd dit sexliv livet igennem. Det bliver lige så rigt og varieret, som alt muligt andet i dit liv.