Så unge er vi ved sexdebuten

Gennemsnittet af danskerne har deres seksuelle debut lige omkring de fylder 16 år

1 af 1
 

Det må være kulden i Norden, der gør det. For ifølge Durex’s liste over gennemsnitsalderen for de unges seksuelle debut, er det de fem nordiske lande Island, Danmark, Sverige, Norge og Finland – i den række følge – hvor folk er yngst, når de debuterer seksuelt.

Islændingene er hurtigst ude af kludene med en gennemsnitsalder på 15,6 og derefter følger danske unge med en gennemsnitsalder på 16,1. Svenskerne er lige efter med 16,2, mens nordmænd og finner er gennemsnitlig 16½, før de får det første knald.

Skal vi finde unge, der er næsten lige så tidligt ude, skal vi til Israel, hvor de gennemsnitlig er 16,7 år gamle, før de gør deres debut på lagnerne.

I Malaysia og Indien er de senest ude
Helt omvendt er det i Asien og Kina. Her ligger gennemsnitsalderen på den anden side af de 20. Ja, faktisk er den hele 23 år i Malaysia, 22,9 i Indien og 22,8 i Singapore. Og en kineser er 22,1 før de knalder første gang.

Så nogle af de steder på jorden, hvor det er varmest, er folk altså senest ude på den seksuelle front, mens vi i det kolde nord er tidligt ude. Det er dog næppe på grund af kulden, men nærmere fordi vi lever i en mere frigjort kultur – endskønt de unge i dag er væsentlig mere snerpede end deres forældre og bedsteforældre.

For faktisk er den seksuelle debutalder steget med et lille års tid bare siden 2009. Det viser en undersøgelse om sexvaner, som Statens Institut for Folkesundhed foretager blandt unge hvert fjerde år. Instituttet mener selv, at det – ifølge et andet resultat fra samme undersøgelse – skyldes, at unge drikker mindre, og derfor sjældnere havner i en ”ups-situation”.

Men ikke alle unge er så snerpede som dem, der har deltaget i undersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed. Således kan du møde et bredt udvalg af de mere frisindede unge piger på debutpiger.dk.