Så ofte burde du få orgasme

Jo flere, jo bedre - og ikke kun fordi det er dejligt

1 af 1
 

Sex er godt, meget sex er meget godt. Orgasmer er gode, mange orgasmer er meget gode.

Det er en af konklusionerne, som den berømte sexforsker Nicole Prause giver på baggrund af de mange undersøgelser, hun har lavet på sin såkaldte orgasmefabrik.

Både journalister fra Men’s Health og fra The Sun har været på besøg i laboratiet, den omtalte orgasmefabrik, i Californien, hvor neuroforsker Prause får mænd og kvinder til at onanere og dyrke sex, mens de er tilkoblet diverse måleinstrumenter.

Her er nogle af resultaterne:

Der er ingen øvre grænse for meget man kan dyrke, når man ser på de helbredsmæssige fordele  - hvis det vel at mærke sker på deltagernes egne præmisser. For eksempel har et studie vist, at tilfredshed med livet generelt hang sammen med sexfrekvensen. Og der blev ikke fundet en øvre grænse for hyppighed, hvor tilfredsheden så begyndte at dale igen.

Sex og orgasme producerer en række hormoner, der giver velvære og reducerer stress og kan afhjælpe depression forbeder dit immunforsvar, fx serotonin, dopamin og oxytocin. Og det påvirker endda både parforhold og job:

- Sex ser ud til at reducere stress den følgende dag i tilfredsstillende parforhold, forbedrer humøret og en fornemmelse af mening med livet - og det øger endda tilfredshed med og engagement i jobbet.

Og styrker sex endda din hjerne: Et studie peger på, at personer, der dyrkede sex jævnligt, bedre klarede en række mentale øvelser, blandt andet hukommelsestest. Så sex kan forbedre eller bevare dine kognitive evner.

Kan du så komme igang!