Så meget sæd skal du levere

De smarte mænd holder også høje med, hvor meget sæd de leverer, når de kommer

1 af 1
 

De fleste mænd nøjes med at sammenligne længden og tykkelsen på kalorius. Men de smarte mænd holder også høje med, hvor meget sæd de leverer, når de kommer. Dykker mængden pludselig eller leverer du mindre end en tredjedel teskefuld, er det tegn på, at der kan være noget galt.

Har du nogensinde målt, hvor meget sæd der kommer ud, når du kommer. Sådan helt nøjagtigt? Og kommer der lige så meget, som der plejer? Jamen, har det betydning, tænker du nok.

Ja, det har det faktisk. For kommer der meget lidt sæd eller dykker størrelsen på leverancen pludselig, kan det indikere, at du enten producerer for lidt testosteron (det mandlige kønshormon) eller har fået sukkersyge.

Så drenge: Frem med teskeen og gå ud og tag en spiller!

Kommer der mere eller mindre end en 1/3 teskefuld sæd
Er du frisk, tager du en hel kop! For de fleste mænd har nogle helt urealistiske ideer om, hvor meget sæd de rent faktisk pumper ud, hver gang de kommer. Men altså: De færreste leverer meget mere end et par milliliter pr. gang.

Så du kan roligt nøjes med at tage en teske med ud og måle med. Så er det bare lige det med at få landet klatten. Det er måske nok nærmere der, koppen kommer ind i billedet. Især hvis du lige ser det her gang-bang med svenske Sanna Rough først hos Elvirafriis.dk. Her kan du tale om sperm i spandevis.

Nå, men når du så har fået klatten op på teskeen, skal den helst fylde mere end en tredjedel af teskeen. Så ligger du inden for normen – og er der mere, ville du have fået præstationstillæg, hvis du have været en tyr eller orne i landbruget.

MEN er der mindre end en 1/3 teskefuld, er der grund til bekymring. Især hvis du tidligere har kunnet levere i større mængder.

For lavt testosteron-niveau eller diabetes?

Det kan nemlig indikere, at dit testosteron-niveau er for lavt. Det kan medføre nogle ret ubehagelige ting for dig, som f.eks. at din penis og dine testikler skrumper. Samtidig vil du opleve en lavere lyst til sex og på sigt medfører lavt testosteron-niveau en forhøjet risiko for at få prostata-kræft.

Så det er bare med at komme til lægen og få det undersøgt, før kalorius visner helt væk.

Lægen kan så også stille en anden diagnose, nemlig at du har fået gammelmandssukkersyge. Det der med et pænt ord hedder Diabetes-2 på lægesprog.

Endelig kan det også skyldes neurologiske problemer som sklerose, eller at du har nogle ikke-opdagede rygmarvsskader. Men det hører til sjældenhederne.

Mål din sædmængde med jævne mellemrum
Men i langt de fleste tilfælde er der ikke noget galt. Så er du smart, indfører du en fast rutine en eller to gange om året, hvor du lige får målt sædmængden med en teske. Så kan du spotte problemerne i tide, hvis de skulle opstå.

Regn dog med at sædmængden svinder ind med alderen. Så falder sædmængden på teskeen over en 5-10 års periode, er der ingen grund til bekymring – så længe den holder sig over eller på de omkring 1/3 teskefuld.

Det er først, hvis sædmængden falder pludseligt og måske ligefrem drastisk, der er grund til bekymring. Så husk teskeen et par gange om året fremover.