Så mange kommer til skade under intimbarbering

Living on the edge: Der er visse risici forunder med at gå efter det glatte look

1 af 1

Annonce:

 

Uanset om man mener, at det er unaturligt at fjerne kønsbehåring, eller om man synes, at hår i området er ækle, så er det et faktum, at de fleste mænd og kvinder ynder at holde sig helt eller delvis glatte.

Undersøgelser viser også, at folk gør det af flere årsager, hvor især sex, hygiejne og mode spiller ind.

Men har du nogensinde spurgt dig selv, hvor mange der kommer til skade og må søge lægehjælp som følge af deres intimpleje?

Well, det har vi heller ikke, men har amerikanske forskerne har i nyt studie.

Derfor spurgte de amerikanske læger 7456 repræsentativt udvalgte amerikanske voksne kvinder og mænd om deres erfaringer med hårfjerning i intimområdet samt mulige skader forbundet med rutinen.

Tre ud af fire deltagere erkendte, at de har prøvet at fjerne kønsbehåring, helt eller delvist, 66,5 procent af mændene og 85,3 af kvinderne.

Og det viste sig, at hver fjerde af disse havde pådraget sig en eller anden form for skade mindst en gang.

Uha dada, tænker du måske. De intimbarberende personer er living on the edge.

Det viser sig dog, at langt de flest af disse skader drejer sig om mest rifter og dernæst skægpest og udslæt - knopper, indgroede hår og irriteret hud er også blandt farerne.

Altså ikke meget anderledes, end det mænd har erfaret, når de barberer ansigtet.

De typiske steder mænd fik problemer efter barbering var mest løgposen, penis og kønsbenet, mens kvinder typisk fik skaderne på kønsbenet, inderlår, vagina (indre og ydre kønslæber) samt mellemkødet.

Det kommer næppe som en overraskelse, at forskernes tal viser, at mænd og kvinder, der har fjernet al kønbehåring mindst 11 gange i løbet af livet, har meget større sandsynlighed at få nogle af de omtalte skader, end personer, der ikke fjerner hårene så ofte eller så meget af hårene.

Data angiver også, hvordan folk gør, når de fjerner hår. De fleste står op samtidig. En sidder ned eller sidder på hug. Nogle bruger et spejl til at holde øje.

De fleste skader, der krævede decideret lægebehandling, kom som følge af, at partneren fjernede ens hår. I alt måtte 1,4 procent af groomerne søge læge som følge af hårfjerning, som fx antibiotika-krævende infektioner rifter og sår.

Forskerne påpeger, at kvinder, der i stedet fjerner kønsbehåringen med voks, har færre skader. De håber, at undersøgelsen kan være med til at sætte fokus på sikre hårfjerningsrutiner.

Data fra skadestuer over hele USA har vist, at der været en femdobling af grooming- relaterede skader på ni år fra 2002 til 2010. I alt blev rapporteret 11.704 skader i perioden.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere