RFSU dit sexliv mere lækkert og sikkert

Sex handler om meget mere end kondomer for svenske RFSU

1 af 1
 

RFSU (Riksförbundet för Sexuell Upplysning) blev stiftet i Sverige i 1933 – og ”forbundet”, der producerer kondomer, glidecremer og intimpleje-midler, eksisterer den dag i dag i bedste velgående.

På vore breddegrader er det i dag meget svært at forestille sig et samfund, hvor kvinderne skulle kæmpe for retten til prævention og abort. Og hvor homoseksuelle af begge køn skulle skjule deres seksuelle orientering af frygt for at blive straffet af staten. 

Men sådan var det ikke for små 100 år siden, hverken her i Danmark eller i Sverige, hvor den modige og fremsynede kvinderetsforkæmper Elise Ottesen-Jensen i 1933 grundlagde Riksförbundet för Sexuell Upplysning. En dengang yderst kontroversiel ”virksomhed”, der arbejdede for ligestilling, retfærdighed og forandring, samt begyndte at sælge kondomer.

For mange, der i dag er lidt oppe i årene, er RFSU i høj grad lig med netop kondomer af en meget høj kvalitet. Der, i sin tid (inden nettet), blev købt på apoteket eller trukket i en hvid kondomautomat på fx Istedgade, hvis man(d) en aften efter endt arbejdstid var i det humør.

I dag står RFSU fortsat bag produktionen en række kvalitets kondomer og glidecremer mv. Formålet er til stadighed at fremme seksuel inderlighed, ømhed og nydelse, som det hed sig i begyndelsen af 1930erne.

Beskyttelse, hygiejne og intimpleje
I Danmark er der flere singler end nogensinde, og single er ikke lig med nul sex. Slet ikke. Derfor er der også godt gang i salget af RFSU-kondomer. Hvor Riksförbundet för Sexuell Upplysning ikke kun er leveringsdygtig i standard størrelser, men også tænker på manden, der er bedre udstyret end de fleste.

Men beskyttelse imod uønsket graviditet og mindst lige så uønskede kønssygdomme er ikke det eneste, RFSU er leveringsdygtig i. Flere og flere vælger nemlig også at benytte sig af diverse af RFSU’s intimhygiejne- og intimpleje-produkter – som fx producentens intimsæbe, fer fundet hos danske Sinful.dk, der fører en lang række af RFSU’s mærkevarer.

Om Riksförbundet för Sexuell Upplysning når at runde de 100 år, i år 2033, kan naturligvis kun tiden vise. Men da brugen af kondom og pleje af de nedre regioner nok aldrig mere går af mode, mon så ikke at Elise Ottesen-Jensens engang så kontroversielle og udskældte tiltag har rigtig mange år på bagen endnu.