Fakta: Lars – 50 år - tekniker – Nordsjælland

Japansk bondage, også kaldet Kinbaku, er for længst kommet til Vesten fra Japan, men har i mange år været et undergrundsfænomen forbeholdt de få indviede. Men de sidste år er udøvelsen af japansk bondage kommet mere ud i lyset og nu kan man ligefrem gå til Japansk bondage og lære sig at blive ”rigger” eller ”model”, som er betegnelsen for dem, der binder eller dem, der bliver bundet. Vi har besøgt Lars, der har dyrket sin passion for reb i mange år og har inviteret til en bindesance hjemme hos sig selv. Lars bor i en stor etværelses lejlighed og har indrettet hele sit hjem til en stor reb-dojo, med en tyk bambusstok hængt op i loftet, hvor man kan binde folk op. Selvom Lars kun har bundet folk i ca. syv år, så har han interesseret sig for at binde, siden han var teenager.

Lars: - I min teenagetid havde jeg fantasier om at binde min kæreste til sengen, men jeg så det ingen steder, så jeg tænkte, at det nok kun var for perverse mennesker. Det var først, da jeg var i trediverne, at jeg begyndte at tage mindre hensyn til normen. Så jeg fandt bøger om det, og gik på nettet, og fandt foreningen SMIL, der er en S/M klub, der blandt andet ligger i Aalborg, hvor jeg boede dengang. I de sidste år er der så sket et skred, hvor det blev mere okay og almindeligt accepteret at dyrke de her ting, og jeg var sammen med nogle af de mennesker, der tog initiativ til at få startet steder, hvor man kunne dyrke og lære japansk bondage.

FOTO: BL
 

Ligesom indenfor så mange andre seksuelle subkulturer, er der mange fordomme omkring hvad japansk bondage er, men for dem, der dyrker Kinbaku handler det typisk om flere forskellige ting. Lars selv var igennem flere faser, mens han lærte at mestre rebene.

Lars: - Der er flere elementer. Det æstetiske, det tekniske eller dominansen i selve situationen, hvor du styrer tingene og gør hende hjælpeløs. I starten er de fleste meget teknisk interesserede, men så opdager man pludselig, hvad man også kan gøre med det og så skifter fokus. En af mine første oplevelser var da jeg stod og bandt en kvinde, og pludselig opdagede at hun simpelthen stod og var stinkende liderlig. Jeg havde slet ikke skænket en tanke, hvad hun fik ud af det i den anden ende af rebet. Det var en stor eksplosion af erkendelse,

 

Der findes retninger, der dyrker rebene uden at der indgår sex i legen, men sådan fungerer det ikke for Lars.

Lars: - Det her handler i en eller anden grad altid om sex for mig. Det er et seksuelt drive, og en fantastisk energi man får ud af at lege med reb. Jeg tænder på at være i kontrol, så mine partnere tænder typisk på at blive bragt i en situation, hvor det hele er udenfor hendes kontrol, og så kan hun mentalt læne sig tilbage og lade en anden tage styringen. Det kan være utroligt befriende. De fleste foretrækker enten at binde eller blive bundet. Jeg har prøvet at blive bundet, men det siger mig intet. For mig er det at binde er en maskulin energi og blive bundet er en feminin energi. De fleste foretrækker den ene eller anden rolle, men nogle nyder begge ender af rebene.

 

Der er en stigende interesse for japansk bondage, men selvom internettet har mange muligheder, så er det ikke der, man lærer at mestre rebene, siger Lars.

Lars: - Det er jo meget nemmere i dag, hvor du kan se youtube videoer om det ene og det andet, men jeg vil nok anbefale at starte med at få undervisning af en instruktør, fx på en workshop. Bondage er ikke risikofrit, der er måder man kan binde, der lammer nerver eller blokerer blodtilførsel eller vejrtrækning, og hvis din kone går rundt med en drophånd i en måned, så får man næppe pluspoint. En videoer viser typisk, hvad man kan binde ikke hvordan man skal binde, men steder som Kinbaku Lounge holder åbent hver tirsdag for reb-interesserede, og der kan man komme og binde og få hjælp af en instruktør.

Vis du er nysgerrig og vil vide mere kig her. http://kinbakulounge.dk/

 

Op og flyve under loftet

Lars har inviteret en veninde hjem for at vise mig, hvordan det gøres, og jeg kigger fascineret på, mens de stiller sig hen under bambus stokken i loftet ved siden af en stor bunke reb. Kvinden, der her kalder sig Agape, falder langsomt hen i en slags trancelignende tilstand, mens Lars tager fuldstændigt over og holder rebene stramt over Agapes hud. Han skifter hele tiden stederne, hvor rebet kærtegner Agape og langsomt overgiver hun sig. Der høres små nydelyde fra hende, mens Lars fører som i en dans mellem de to. Langsomt binder han hende fuldstændigt ind I reb.  Der tales ikke mens seancen står på, men inden fortalte Lars mig om en veninde, der skulle forklare sine veninder, hvad der var spændende ved at blive bundet.

Lars: -  Hun spurgte dem, hvornår de sidste havde fået tre timers fuld opmærksomhed fra deres kæreste, og det måtte de jo indrømme sjældent skete. Det her er også en måde at skabe et rum, hvor man er helt og aldeles fokuseret på hinanden. Jeg plejer at sige, at det tager ti minutter. Fem minutter at komme ind i tilstanden og fem minutter for at komme ud af den igen til sidst. Ind imellem mister man fornemmelsen for tid og rum. Jeg kan jo f.eks. bruge to manchetter, hvis jeg bare vil fiksere hende, og så tager det ti sekunder. Men for mig handler det om processen, så kan det tage to timer uden, at man mærker det, uden at der er et mål. Jeg bruger måske to-tre timer på en typisk seance herhjemme.

 

Jeg må indrømme, at det er meget fascinerende, at se hvordan Agape giver sig hen under rebene, hun giver små støn og nydelyde under processen, mens hun langsomt kommer op og svæve under loftet.

Lars: - Huden er vores største sanseapparat, og når man berører kroppen, så kan man skabe intense følelsesmæssige oplevelser i kroppen. De mange sanse påvirkninger af kroppen får hjernen til at holde op med at køre på opvask og unger og karriere, men er kun til stede i nuet som en slags meditation. Jeg kan binde hvem som helst, dig f.eks., men så bliver det meget teknisk. Hvis jeg binder en kæreste eller en intim veninde, så kommer vi meget tæt på hinanden. Det bliver mere erotisk, og når man binder flere gange, så lærer man hendes krop at kende og når dybere. Hvis jeg stresser hendes krop fysisk, så får jeg hende til at give mere slip på kontrollen , så hun kun er opmærksomhed på det, der sker lige nu. Det er meget individuelt, hvad der virker, men hvis det skal være sjovt for mig, så skal jeg binde med en kvinde, jeg har kemi med. En kvinde jeg har lyst til, også selvom vi ikke ender med at have sex.

 

KINBAKU - DET MODERNE PARFORHOLDS REDNING

FOTO: BL
 

Lars har været i flere traditionelle forhold, hvor kinbaku var en fast del af relationen, og oplever selv, at det giver forholdet meget mere dybde.

Lars: -  Det gør jo, at vi har den her ting, vi dyrker sammen som jo er et flere timer langt kram, hvor det kun handler om os. Det tror jeg ikke, der er mange par, der har. Og det gør også, at man kommer til at kende hinanden rigtigt godt. Der er et berømt citat, jeg godt kan lide, der hedder: ”Ropes dont lie”. Jeg kan gå på date i tre måneder med en kvinde for at finde ude af, om vi har kemi, eller jeg kan binde hende i en halv time, og så ved jeg, om vi kommer til at fungere sammen. Man bliver følelsesmæssigt meget mere ærlig og mærker sin partner meget tydeligere. Jeg har også en veninde, der tidligere er kommet med skuldrene oppe omkring ørerne af stress, og efter sådan en omgang reb, er hun helt afstresset og nede i sin krop igen

 

Lars binder Agape i en lang glidende bevægelse, der varer over en time, hvor den ene knude glider over i den anden, uden at jeg rigtigt mærker tiden gå, selvom jeg sidder lige ved siden af og kigger på.

Lars: - Jeg tror, alle kan lære det tekniske i at binde reb, men det er ikke alle, der har den nødvendige tålmodighed eller det drive, der skal til. Kvinder, eller dem, der skal bindes, er nemme at forklare, hvad der er spændende ved at blive bundet. Dem, der skal binde, skal lære noget teknik først, og det er svært at forklare, hvad det giver dem. Det, at binde, skal sidde i fingrene, før det bliver rigtigt sjovt, og så kan man bruge energien på at være sammen med sin partner. Et par aftners undervisning er nok til at komme i gang, vil jeg sige. Så skal man selv ville gå videre derfra.

 

Det lange kram

Lars bruger nogle reb i naturmateriale, der er ca. 6mm  tykke. Men de bliver bundet over hele kroppen, så det holder vægten bredt og gør ikke ondt, selvom det er meningen, at der skal være et tryk på. Så kan man selv vælge, om det skal være et fast tryk eller direkte gøre ondt, som nogen gerne vil have det. Men den, der bliver bundet, skal også vænnes til det. Yoga er en rigtig god makker til at dyrke kinbaku, når man skal bindes, forklarer Lars, der også har oplevet at være nødt til at stoppe, hvis det gør for ondt. Men Lars er ikke i tvivl om, at det kan gøre utroligt meget godt for et parforhold at dyrke Kinbaku.

 

Lars: - Mange par i dagens Danmark er utroligt ens. Vi kan begge to hente børn, tage opvasken, have en karriere og dybest set klare os selv, men hvis der skal være en dynamik, så er der nødt til at være en polaritet mellem kønnene. Der skal være noget maskulin og feminin energi, hvis man skal skabe en seksuel energi, mener jeg. Man kan sagtens bytte roller, men jeg tror, det er vigtigt at bruge de maskuline og feminine roller for at skabe dynamik i forholdet. Særligt den moderne kvinde, der jo er mere og mere maskulin med kontrol over job, mand, hus, karriere og børn. Jeg tror, det er rigtigt sundt for begge parter, at hun får et rum, hvor hun kan give slip og lade manden styre, om så kun for en kort stund.

 

Lars begynder at binde Agape ned fra sin svævende position, og det er første gang hun siger noget: ”Jeg vil ikke ned”. Men nu er det Lars, der bestemmer, så ned kommer hun. Lars er en af de udøver, der er så rutineret, at der ligefrem kommer folk hos ham for at opleve kinbaku.

Lars: - Der er to vinkler hos dem, der ringer til mig. Den ene er ønsket om opleve at slippe kontrollen og lade en anden overtage styringen. Den anden gruppe er fra wellness-kulturen. De ønsker at komme ned i kroppen, mærke sig selv og bare være i nuet. Inden man går i gang med sådan en seance, er det vigtigt at snakke om forventninger og afdække nogle tryghedsrammer. Hvor intimt må det være? Vil man udfordres? En forudsætning for at kunne skabe en god oplevelse er evnen til at læse kropssprog og lade det styre udviklingen. I selve processen taler jeg ikke. Hvis det er en person, jeg kender, kan jeg finde på at sige noget, men modellen skal aldrig tale. Pointen er jo, at hun skal være i sin krop, og hvis jeg tvinger hende til at svare på spørgsmål, så ryger hun op i hovedet igen, og så har jeg tabt hele processen på gulvet. Med mindre der er noget helt galt, så skal hun ikke sige noget, men bare give slip og give sig hen.

FOTO: BL
 

Agape er nede på madrassen igen, og Lars har bundet hende helt op efter en halvanden times bindeseance. Hun lægger sig i skødet på ham og trækker den løse bunke reb henover sig, mens han holder blidt om hende. Der er åbenbart noget ved den ”omfavnelse” rebene giver, som er svær at slippe igen.

 

http://kinbakulounge.dk - Et sted man kan tage hen og høre og lære mere. For både nybegyndere og de rutinerede.

_______________________________________________________________

Faktaboks:

Rigger: - Den, der binder.

Bunny: - Den, der bindes.

Shibari: - At binde, men hvad som helst. Også julegaver

Kinbaku: - At binde en person.

_______________________________________________________________

Agapes beretning

Agape: - Reb er for mig en omsorg, en kærlig omslutning af mig. Bundet I reb kan jeg give slip, svæve og være det frie menneske som jeg elsker at mærke. Det kræver stor tillid og øvelse at slippe kontrollen for en stund, men i omfavnelsen af rebene er jeg tryg og slipper alle tanker om hverdagen. Ingen tanker slipper ind. Der kommer forskellige følelser frem under en seance alt efter hvilken karakter den har. Er det en dominans præget seance vil den ofte bære et udtryk af avanceret suspensions (bundet så jeg svæver over Jorden), hvor det kræver al min koncentration, og det gør ondt. Men jeg går ind i smerten og koncentrerer mig om åndedrættet og leder smerten ud I kroppen og væk fra hovedet, så jeg kan være I den. Andre stillinger har flere støttepunkter og er fysisk mindre krævende for mig, og jeg svæver væk I vægtløs tilstand. Begge måder kan være tilstede i den same seance, og jeg holder af dem begge. Når jeg bliver bundet, føler jeg en stor hengivenhed og samhørighed med min rigger. Det er som en smuk dans.

 

Se flere smukke bondage billeder og læs mere om Lars her: www.laptus.dk

 

Se frække Nicole Brøggler i dansk BDSM scene hos Elvirafriis.dk