Lærer fyret for at vise nøgenmalerier

Kunstværker med nøgenhed er for stærk kost for børn i USA

1 af 1
 

Nøgenhed er for nogle forbundet glæde, frihed og nåja, seksualitet. For andre er nøgenhed mere relateret til skam, skyld og, nåja, seksualitet. 

Derfor kan berømte kunstværker, hvor modellerne er afklædte, vække voldsomme reaktioner. For eksempel François Bouchers Brown Odalisque, som du kan se over artiklen.

Mateo Ruede er blevet fyret for sit som underviser i kunsthistorie på en folkeskole i Cache Valley, Utah.

Hans brøde: Nogle af eleverne i femte og sjette klasse faldt over nogle maleri-postkort, der var arkiveret på skolens bibliotek, hvor han havde sendt eleverne for at finde maleri-eksempler.

Han skyndte sig at sortere de mest upassende væk og fortalte klassen, at nøgenhed i kunst er ganske normalt, hvilket han også skrev i en mail til børnenes forældre.

Desuden opfordrede han eleverne til at tale med forældrene om det.

Men nogle af eleverne var angiveligt blevet utilpas - dog ikke lige så meget som nogle af forældrene, der klagede til skolen, som fire dage efter det forfærdelige nøgenchok fyrede Rueda.

En forælder udtaler: 'Det var ikke så meget malerierne, der bekymrede mig. Det var mere måde, som læreren efterfølgende italesatte det.'

Politiet blev også blandet i sagen, men afviste dog at gå videre med den, efter de havde gransket malerierne nøje - de er nemlig ikke pornografiske.

Med sådan en sag i mente kan det ikke komme bag på nogen, at et maleri på Metropolitan museet i New York har fået mere end 10.000 til at protestere og kræve maleriet Thérése drømmer' af Balthous fjernet.