Kvinders hjerner brænder helt af, når de har sex

Ny forskning viser, at kvinders hjerner reagerer voldsommere på seksuelle stimuli end mænds.

1 af 1
 

I februar-udgaven af The Journal of SexualMedicine kan du læse om en ny stor undersøgelse, der sammenligner mænd og kvinders hjerneaktivitet samt temperaturen på deres kønsorganer, når de bliver udsat for seksuelle stimuli.

Undersøgelsen blev foretaget på 20 mænd og 20 kvinder og foregik ved, at de blev vist nogle pornobilleder og -film, mens deres hjerne blev scannet og der blev holdt øje med temperaturen i deres genitalier ved hjælp af en termograf – det samme kamera som man bruger, når man skal finde ud af, hvor huset skal efterisoleres.

Kvinders hjerner tænder mere
Ifølge undersøgelsen reagerer kvinders hjerner voldsommere på seksuelle stimuli end mænds. Særligt den forreste og bageste del af cortex, højre del af lillehjernen, frontallappen og et område i hjernen, der kaldes for paracingulategyrus på latin. Her sidder en del af hjernens belønningssystem, så vidt vi kan finde ud af.

Hos mændene øgedes hjerneaktiviteten ikke nær så meget. Samtidig var den mere ligelig forøgelse af aktivitetsniveauet i hjernens forskellige områder.

Tilsvarende synes der at være en kraftigere forbindelse mellem den øgede hjerneaktivitet og temperaturen i kvindernes underliv, end der er hos os mænd. Det meste af den seksuelle ophidselse sidder altså i hjernen, der så tilsyneladende får hele kroppen med.

Det er måske netop derfor, at kvinder gerne vil stimuleres over hele kroppen, når de har sex eller leger med dem selv. Det er især nemt at se, på de film på elvirafriis.dk, hvor kvinderne optræder alene.

Måske er der en helt naturlig forklaring
Men måske kan denne her undersøgelse ramme os mænd på en helt uventet måde. For en naturlig forklaring på, at kvinders hjerner tænder så meget mere af på seksuelle stimuli, kunne være, at de rent faktisk tænker mindre på sex end os mænd.

For hvis vi hele tiden tænker på sex, vil et par seksuelle stimuli næppe fyre så meget op under hjerneaktiviteten hos os, som det tilsyneladende gør hos kvinder. Men lad os holde denne erkendelse for os selv. For der er intet, der tyder på, at forskerne har opdaget den rette sammenhæng – endnu.