Kvinder tænder på den venlige sexist

Man kommer langt som gentleman

1 af 1
 

Synes du, at kvinder er lidt sarte skabninger, som dels fortjener at blive sat lidt på en piedestal og passet på, og som dels nok gør sig bedre som primære omsorgsgivere i hjemmet snarere end som topchefer i erhvervslivet?

Så ser du ud til, at du har en del kvaliteter, som kvinder går efter.

En ny videnskabelig undersøgelse med den lange titel: 'Benevolent Sexism and Mate Preferences: Why Do Women Prefer Benevolent Men Despite Recognizing That They Can Be Undermining?'

Forskere har længe ikke helt kunnet forstå, at kvinder igen og igen i diverse undersøgelser viser sig at foretrække mænd, som giver udtryk for holdninger og adfærd som kaldes velvillig sexisme eller 'benevolent sexism.' På trods af at denne venligsindede sexisme ikke fremmer kvinders sag, fortrækker mange kvinder alligevel af mand af den type, der umiddelbart fremstår som en god gammeldags gentleman.

I en række eksperimenter med unge amerikanske universitetsstuderende fandt forskerne frem tid, at kvinderne tiltrækkes af den venligsindede sexist, fordi hans adfærd typisk signalerer, at han er klar til at investere i kvinden. Han er rede til at beskytte hende og sørge for hende, fysisk og finansielt.

Og det ligger i tråd med klassisk evolutionspsykologi, der foreskriver, at kvinder foretrækker stærke, stabile mænd, der kan passe på hende og hendes afkom.

Det interessante er, at kvinderne, selv de når vidste af den slags mand er sexistisk og patroniserende, alligevel gerne vil have ham.

Meget få vil tilgengæld finde sig i en mand, der er decideret kvindefjendsk og hadefuld overfor kvinder.