Kvindens ældste ven?

Er dildoen kvindes ældste ven? De tidligste dildoer er fundet i udgravninger i Kina helt tilbage fra tiden omkring Jesu fødsel. Også herhjemme og flere andre steder i Europa har man fundet dildoer helt tilbage fra stenalderen. Det spøjse ved det er, at mange af de gamle dildoer findes i kongegrave eller har tilhørt konger eller adelsmænd. Er pegging ikke så nyt, som vi tror, eller er der mon en anden grund?

1 af 1

Annonce:

 

 

Hvad foretog kinesiske konger og adelsmænd sig med dildoer og hvorfor var det så vigtigt, at de fik dem med i graven? Ja, det er et rigtigt godt spørgsmål, som vi med nogen rette kan stille os selv i en tid, hvor sexlegetøj til mænd og især analt sexlegetøj, bliver mere og mere populært. Kendte kineserne til prostata-orgasmer og p-punkt eller er der en anden logisk grund til, at de var nødt til at have flotte fallosformede bronzesmykker i naturtro størrelse med sig i graven?
 

Bronze-dildoen – et hit omkring år 0

I hvert fald har man ifølge ekstrabladet.dk fundet sådanne bronze-dildoer i to konge- eller kejsergrave fra Han-dynastiets dage, der kan dateres tilbage til omkring 206 før til 220 år efter Kristus. Der er tale om en bronze-dildo med en ring i enden og en lidt større bronze-dildo, der er udstyret med en praktisk fod i bunden, så den kan stå selv.

Men hvorvidt de to dildoer var beregnet til efterlivets fornøjelser for de gravlagte konger eller om der var tale om mandigheds- eller frugtbarhedssymboler, står hen i det uvisse – og ingen synes rigtig at undres over det.

En anden naturlig forklaring – i hvert fald på bronze-dildoen med fod – kunne være den simple, at der var tale om en skulptur, der skulle forestille kongens penis – måske med tillæg af et par ekstra royale centimeter hist og her.

Eller også var kineserne som på så mange andre punkter inden for især anatomi og lægevidenskab, også klar over de glæder der lå i at få stimuleret prostata. Muligheden synes at være tilstede og de gamle bronze-dildoer kunne antyde, at det var tilfældet.
 

Dildoens historie

Ellers synes dildoen primært at have spillet en rolle for kvinderne op gennem historien. I det gamle Rom lavede de dildoer af sten. De var et symbol på held og fungerede en slags lykkesten. Men derudover bliv de også brugt som sexlegetøj, kan man se af samtidige tegninger.

Kommer vi op i den sene middelalder, kunne man støde på dildoer i elfenben, der kunne fyldes med forskellige væsker, der kunne gøre det ud for en ejakulation og omkring starten på 1800-tallet kom de først strap-on dildoer på markedet. De blev bl.a. brugt af læger til at kurere hysteri hos unge, ugifte frøkener.

I midten af 1900-tallet kom de første plastik-dildoer på markedet. De var meget hårde og fuld af ftalater. Snart blev de også udstyret med vibrator med strøm fra et par store C-batterier, der meget praktisk kunne være inden i dildoen.

Omkring 1990 kom de første silikoneovertrukne dildoer, ligesom den første rabbit-vibrator også så dagens lys. Dildoen med påsatte kaninører blev udødeliggjort i tv-serien Sex & the City, der var meget populær sidst i 1990’erne og ind i starten af dette århundrede.
 

Den moderne dildo

Dildoen og sexlegetøj generelt undergik en design- og funktionsmæssig revolution op gennem det første tiår af dette århundrede. Branchen fik mærkevarer og kollektioner lige som modeverdenen og det blev helt naturlig at tale om og have sexlegetøj med i legen i soveværelset.

Det er en udvikling, der stadig fortsætter. Den moderne dildo udvikles fortsat med mange nye udformninger, funktioner og anvendelsesmuligheder. Et stort udvalg af moderne dildoer kan ses her.

Som det tydelig fremgår er der langt fra de gamle bronze-dildoer og til den moderne dildo med blød overflade og spækket med alskens elektronik. Her ses over 2000 års udvikling noget mere end når vi sammenligner vores egen bedste ven med den anakonda, vores forfædre var udstyret med.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere