I gang med sexlivet efter fødslen

Er I lige blevet forældre, fylder den lille ny sikkert det meste af jeres hverdag og det meste af jeres bevidsthed. Især hvis det er den første. Men før eller siden skal I også i gang med sexlivet igen – og det er ikke altid helt så nemt af få i gang.

1 af 1

Annonce:

 

 

Den første tid med den lille ny er en intens og fantastisk tid, hvor I er det naturlige centrum, uanset hvor I kommer frem. Den almindelige hverdag er for en tid væk og det hele er vendt lidt på hovedet og styres i høj grad af babyens behov.

Men før eller siden lægger alt virakken sig og I får tid til at blive mennesker igen og få noget, der begynder at minde om en hverdag. Typisk opdager vi mænd det først, når vi starter på jobbet igen.


I gang med sexlivet igen

Det betyder også, at I skal i gang med sexlivet igen. For mange mænd kan det være en lidt grænseoverskridende oplevelse efter at have været med til en fødsel. Samtidig er vi tit lidt bange for, hvad der venter os. Var fødslen voldsom og blev hun måske syet, kan der fare mange forskellige skrækscenarier igennem hovedet på os – hvoraf en del af dem helt fratager os lysten til at have sex med hende igen … ever.

For hende er situationen måske endnu mere grænseoverskridende. Mange kvinder døjer nemlig en helt del med underlivet og inkontinens efter graviditeten. Selv det mindste host kan få dem til at lække en tår. For det er svært at få styr på bækkenbundsmuskulaturen, efter at de på det nærmeste har haft krænget underlivet ud under fødslen.

For hende har tiden efter fødslen været delt mellem den lille ny og så at få styr på underlivet igen. Knibeøvelser og måske brug af mere eller mindre raffinerede bækkenbundskugler har stået på dagsordenen – oftest uden at du nogensinde har opdaget det.

Derfor er den første omgang sex efter fødslen også vigtig for hende. Lykkes den, er det for fleste kvinder en forløsning, fordi de nu vender tilbage til en normal hverdag efter en lang graviditet, hvor situationen i underlivet har været helt ude i ekstremerne.


Lad naturen gå sin gang

Men heldigvis tager naturen og lysten oftest over før eller siden. For samtidig med at fødslen og den lille ny har været en stor udfordring, har den også skabt et stærkere bånd mellem jer. Så på et eller andet tidspunkt, kan I bare ikke holde fingrene fra hinanden og det hele kommer af sig selv.

Så sidder du lige nu og synes, at det hele er lidt grænseoverskridende og kaotisk, så tag det roligt. Det skal nok komme. Skal du pushe det lidt, så støt op om hende og vær der for hende gennem den første hårde tid. Lad være til at lægge op til noget hele tiden. For hun vil også gerne, men står både med amning og alt muligt, samtidig med at hun forsøger at få styr på sit underliv igen. Jo mere du viser, at du er der for hende og hjælper hende i hverdagen, jo mere kommer hun til at værdsætte dig – og længes!

 

Seneste 6-nyt

Hent flere