Hvorfor folk flipper ud, når de ikke har haft sex i et stykke tid

Du har måske mærket det på din egen krop: Når du ikke har haft sex med din partner i noget tid, begynder du at stille langt flere spørgsmål til jeres forhold. Et amerikansk studie undersøger hvorfor.

1 af 1

Annonce:

 

 

Bliver du mere irriteret på din partner, når det er noget tid siden, at I har haft sex?  Det kan også være, at du begynder at blive usikker på forholdet, hvis I ikke har haft sex i noget tid. Det har længe været en myte, at når par havde sex, ville de have det bedre sammen i tiden efter. Den myte er nu blevet bevist. Det skriver vice.com.

Det er et amerikansk studie, der viser, hvilken betydning sex har for et forhold – og dermed hvad manglen på sex gør ved et forhold. Under studiet bad forskerne omkring 200 gifte par om at notere, hvor ofte de havde sex, hvor meget lyst de havde til sex, og hvordan de havde det med deres forhold. Det gjorde de deltagende par så i en årrække, og resultatet viser klart, at sex har en meget positiv indvirkning på forholdet.


God fornemmelse holder i 48 timer efter sex

En af grundene til, at par har det bedre, når de lige har haft sex, er den såkaldte ”afterglow”. Det betyder, at du i op til 48 timer efter, at du har haft sex, stadig vil nyde godt af alle de positive ting, der er ved at have sex – og det kan ses i dit forhold til din partner.

Når du er i zonen med ”afterglow”, vil din usikkerhed på dit forhold og på, hvad din partner tænker, nemlig dale markant.


Første studie af sin art

Effekterne af sex på et forhold er blevet undersøgt før, men det er første gang, at forskerne har fokuseret på perioderne mellem de gange, hvor et par har sex. Det er derfor det første studie, der er med til at bekræfte myten om, at par faktisk føler sig mere forbundne og har det bedre i deres forhold, når de lige har haft sex.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere