Hvad gifte par klager over hos sexologen

Er du stadig en fri mand, kan du glæde dig over ikke at have den slags problemer

1 af 1
 

Er du gift, kan du sikkert nikke genkendende til et par af de ting, vi gennemgår i denne artikel. Er du stadig en fri mand, kan du glæde dig over ikke at have den slags problemer. For selv om hvert eneste gifte par er forskellige som mennesker, er der ikke så stor forskel på, hvad de klager over hos sexologen. Lad os se, hvad det handler om.

Ifølge et hurtigt rundspørge hos amerikanske sexologer offentliggjort i Huffington Post, er der ikke stor forskel på, hvad gifte par klager over, når de kommer til sexolog. Det kan stort set koges ned til disse 5 punkter.

1. Vi bor bare sammen
Især mange kvinder klager over, at deres mænds har forladt dem både seksuelt og følelsesmæssigt i forholdet. Det gør hende frustreret, hvilket igen får ham til at undgå hende, fordi han ikke kan håndtere hendes frustration, og den måde den kommer til udtryk på. Kort sagt en ond cirkel som truer med at ødelægge deres forhold.

Løsningen er oftest, at hun bliver lidt mindre kritisk overfor ham, og at han lærer, hvor vigtigt det er for hende at føle sig eftertragtet. Og at han lærer at tale mere åbent om sine behov.

2. Han kan ikke få den op at stå eller holder ikke længe nok
Selvfølgelig kan der være fysiske årsager til, at potensen svigter. Men i langt de fleste tilfælde skyldes det mænds urealistiske forventninger til, hvor meget de skal præstere under selve samlejet. Løsningen er ifølge sexologerne oftest nogle øvelser, der lærer mænd at fokusere mere på at nyde forspillet og samlejet, frem for at tro de skal præstere som pornostjerner.

3. Hun får smerter under samlejet
Mange kvinder klager ofte over smerter under samlejet. Her er det først og fremmest vigtigt at få klarlagt årsagen til smerterne. Oftest viser det sig at have været en engangsforeteelse af ufarlig karakter.

Men oplevelsen får kvinderne til spænde op og bruge en masse mental energi på problemet. Derfor mister de tit lysten til sex, eller kommer til at opleve nye smerter, fordi de spænder sammen i underlivet på grund af forventningen om smerter.

Kuren er at lære hende at slappe af, og at parret får nogle teknikker til at finde sammen seksuelt igen.

4. Han ved ikke, hvad jeg vil have i sengen
Især kvinder klager over, at manden ikke ved, hvad hun vil have i sengen. Problemet opstår, fordi vi ikke er gode til at tale om, hvad det egentligt er, der tænder os. Han er jo ikke en tankelæser, der kan læse hendes inderste tanker.

Så vil hun virkelig nyde i sengen, bliver hun nødt til at dele hendes ønsker med ham – og det åbner op for, at han også må dele sine. Det kommer der oftest et mere lykkeligt ægtepar ud af, fortæller sexologerne.

5. Vi rører dårligt nok hinanden
Dette er en variant af et’eren. Den skyldes oftest, at parret har for travlt med deres karrierer og med at få hverdagen til at hænge sammen. Det medfører, at de slet ikke får tid til hinanden.

Løsningen er at indføre noget ”voksentid” uden tændte smartphones, tablets og computere. Altså afsætte tid i hinandens kalendere til at være sammen som mennesker af kød og blod. Samt at genlære at røre ved hinanden og være seksuelle sammen igen.