Hvad er vigtigst for jeres parforhold: Sex eller samliv?

Ifølge canadiske forskere er det samlivet, der er det vigtigste. Halter det, halter sexlivet også

1 af 1
 

-- Denne artikel indeholder sponsorlinks --

Får du god sex for tiden?

Så har du enten lige fundet sammen med en ny, eller også har du et godt og velfungerende samliv med hende derhjemme – og du forstår at værdsætte hende og nurse jeres forhold med anerkendelse og tillid.

Tillykke med det! Fortsæt det gode arbejde.

For ifølge en artikel i Ekstra Bladet har canadiske forskere fundet dokumentation for, at det er kvaliteten af samlivet, der sætter barren for kvaliteten af jeres seksuelle forhold.

Så har I problemer på sexfronten med manglende lyst fra en af parternes side – ja, oftest hende, hvis vi skal tro, det vi hører fra vores mandlige venner – er det et symptom på utilfredshed med eller utryghed i jeres parforhold.

Problemet med undersøgelsen
Undersøgelsen blev foretaget ved at stille en række par, der havde været sammen i mange år, en masse spørgsmål om først deres samliv og senere i forløbet deres sexliv.

Her fandt forskerne en tydelig sammenhæng mellem dem, som meldte om et godt samliv ved den første spørgeskemaundersøgelse, og dem som meldte om et godt sexliv ved den anden undersøgelse.

Spørgsmålet er bare, hvad forskerne havde fået for et svar, hvis de havde stille spørgsmålene i den omvendte rækkefølge. Vores gæt er, at de så havde kunnet konkludere det præcist modsatte: At godt et sexliv giver et godt samliv.

Stemmer overens med sexologers erfaringer
Ifølge parterapeuter og sexologer er der dog sandsynligvis alligevel noget om sagen. For ifølge dem stemmer undersøgelsens konklusioner meget godt overens med det, de hører fra deres klienter: Er der noget galt med parforholdet, halter sexlivet også.

Det skyldes oftest, at en eller begge parter ikke finder den nødvendige tryghed i parforholdet. Det kan være, fordi de ikke føler sig elsket og accepteret, fordi de mangler fortroligheden med deres partner, har mistet tilliden, eller at kemien bare ikke passer sammen mere.

Eller at de ikke føler, at partneren ikke værdsætter det, de selv bringer med ind i forholdet.

Så er det at sexlivet begynder at hikke. Måske så meget at du hellere vil tage en spiller til et par film på Danskporn.dk end tilbringe noget tid på lagnerne med hende derhjemme.

Så måske skulle du tilbyde at gå ud med skraldet og tage opvasken i aften – og se hvad det bringer med sig.