Hvad er der med mænd og de der bryster?

Mænd og bryster! Jamen, er der noget mere tiltrækkende end sådan et godt brystparti?

1 af 1
 

Er vi bare nogle notoriske pattebørn, eller har vi at gøre med et af naturens forunderlige luner?

Der er vel ingen, der kan fortænke os mænd i at svinge forbi Eromaxxx.dk eller et andet lille listigt sted og beskue lidt bryster. Nå ja, der er selvfølgelig også det mere seksuelle, der også foregår. Men for de fleste mænd er det de bare bryster, der lokker os til. Hvad er det egentligt for noget med os og de der dragende bryster?

Kvinder har ikke fået bryster for at made børn
Mange kvinder kommer med nogle nedsættende ytringer om, at vi da vist ikke er kommet meget over spædbørnsstadiet. Men når sandheden skal frem, så har kvinder ikke fået bryster, for at bruge dem til at made børn med.

For kigger vi til andre primater i naturen, så vokser deres bryster kun, når de er drægtige og skal bruge dem til at amme med. At vores arts kvinder går rundt med store kæmpejader hele tiden, afslører over for biologerne, at de tjener et andet formål. Det fortæller biolog Jes Søe Pedersen til videnskab.dk.

Her kommer en kønsmoden kvinde
De har nemlig signalværdi – ja, det har de! – og det de ifølge biologen signalerer, er, at her kommer en kønsmoden kvinde, som kunne være en potentiel partner for dig. Rigtigt praktisk. For så slipper vi for at rende og lugte hende i røven, sådan som hunde og andre arter gør, når de skal tjekke, om de kan få noget på den dumme.

Samtidig så er der også en god grund til, at vi mænd tænder på især store bryster. De fortæller os nemlig, at her kommer en kvinde der har ressourcer nok. For store bryster kræver, at der er rigelig mad til stede, der hvor hun bor. Ellers ville hun ikke kunne udvikle fedt nok.

Det fortæller os, at denne her kvinde har overskud nok til at kunne opfostre vores børn – hvilket jo i sidste ende oprindeligt var formålet med at parre sig.

Så det er altså naturen, der tager styringen, når vi tænder på store bryster. Vi kan ikke gøre for det. Så hold op med at fordømme os for det.