5 Sjove facts om dildoer

Dildoens historie er ligeså gammel som menneskets. Her er nogle sjove facts omkring vores ældste yndlingslegetøj, du måske ikke kender til

1 af 1

Annonce:

 

 

Mennesket er en meget kreativ seksuel art. Kan vi ikke finde nogen at knalde med – eller skal der mere gang i legen – tager vi da bare sagen i egne hænder og bruger en dildo. Men der var også en tid, før super realistiske dildoer, g-punkts dildoer, strap-ons eller dildoer med sugekop blev hverdag. Her er 5 sjove facts.

 

1. Verdens ældste dildo blev fundet i en grotte i Ulm, Tyskland. Den er omkring 30.000 år gammel, lavet af sten, og har en usædvanligt finpoleret overflade. Forskerholdet, der fandt denne fallos, hæftede sig også ved dens meget penis-tro størrelse, og konkluderede, at den nok har tilhørt en fræk hulekvinde eller to.

 

2. Ordet ”dildo” har en lidt mystisk oprindelse. Oxford English Dictionary beskriver den som ukendt, mens andre kilder mener, at ordet kan spores tilbage til 1590'erne, og er en omskrivning af det italienske ord ”diletto” som betyder fornøjelse eller det latinske ”dilitare”, som betyder at udvide. Måske en blanding. At udvide med fornøjelse – lyder det bekendt?

 

3. De første moderne dildoer dukkede op omkring år 1850 og blev da mere set som ”ægteskabelige hjælpemidler” end regulært sexlegetøj. De var lavet af gummi, med en stålfjeder indeni, men gummiet var af ringe kvalitet, og man kunne risikere at skære sig på revner i overfladen. Dette ændrede sig, da PVC og silikone kom på markedet. De fleste moderne dildoer er heldigvis 100% sikre.

 

4. Der er mange kulturer, hvor brug af dildo har været hverdag. Antikkens Grækenland er måske det bedste eksempel. Dildoen var bredt portrætteret i populærkulturen, hvilket tydeligst ses i den traditionelle græske vasekunst. Ofte finder man der billeder af kvinder og mænd, der fornøjer sig med hinanden og deres sexlegetøj. Sammen, alene eller i gangbang. Dildoerne var da lavet af træ eller læder og skulle have godt med olivenolie.

 

5. I Viktoriansk tid, hvor kvinders seksualitet var særligt udsat, mente man, at hysteri, epilepsi og nogle former for mentale sygdomme kun kunne kureres ved at give kvinderne kliniske orgasmer. Denne periode bød på uhyggelig lægevidenskab, men det er også takket været den, at vi har fået forløberen for dildo-vibratoren, da der blev udviklet maskiner og automatiske fallosser til at effektivisere den lægeordinerede orgasme.

 

Seneste 6-nyt

Hent flere